Over Lauvøy

Lauvøy is een van de vele kleine eilanden die deel uitmaken van het 'hoofdeiland' Askøy, een aparte gemeente ten westen van Bergen.

Het eiland is verbonden met het vasteland via een brug, de weg is helemaal doorgetrokken tot aan Ramsøy met behulp van een dam die zich uitstrekt over meerdere kleine eilanden en de visrijke Hjeltefjord halverwege doorsnijdt.

Dit betekent dat alle vis die vanuit de zee binnenkomt, door deze doorgang moet gaan. Voor degenen die van vissen houden, zal het een onvergetelijke ervaring zijn om hier te vissen.

Als visser kun je het hele jaar door je passie volgen op Lauvøy; winter en zomer, herfst en lente. Ongeacht uit welke richting de wind waait, zul je bijna altijd mogelijkheden vinden om te vissen op beschutte plekken voor kabeljauw, schelvis, koolvis, pollak, heek, brosme, zeeduivel, makreel en meer.

Als het weer mooi is en het toelaat, kun je snel met onze snelle boten de open zee op varen. Het duurt ongeveer 30 minuten.

Vanwege de nabijheid van de open zee en de indrukwekkende lengte van de Hjeltefjord, die goed beschermd is tegen de wind met vele doorgangen naar de open zee, talloze hellingen met sterke stromingszones, rotsen en vlakke gebieden, is de biodiversiteit enorm.

Lauvøy is een gecertificeerd visbedrijf, wat betekent dat onze gasten het maximale van de vis die ze vangen uit het land kunnen meenemen (alleen relevant voor toeristische visserij in Noorwegen).

Contact opnemen

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op.